Подаване на одиторски файл за продажби с плащане чрез Stripe

Здравейте,

Имаме фирма, която ще осъществява онлайн търговия чрез собствен електронен магазин. Фирмата е регистрирана по чл.97а от ЗДДС за рекламните услуги, които ще получава от Facebook & Google.

Продуктите ще се доставят със Спиди, като има сключен договор за ППП / Пощенски паричен превод/. Ако операторът на електронния магазин приема само плащания, за които не възниква задължение за издаване на касов бон, той не се явява лице по чл. 3 от Наредба Н-18 и за него не възниква задължение за регистрация на електронния магазин по реда на чл. 52м, ал. 1 от наредбата. Такава регистрация може да бъде направена доброволно, по желание на лицето чрез подаване на Приложение №33.

Особеност, е че ще има опция за плащане с карта чрез Stripe, но няма да има касов апарат. Съгласно чл. 3, ал. 17 от Наредба Н-18 при продажба на стоки и услуги чрез електронен магазин може да се издава заместващ документ, който не е издаден от фискално устройство или ИАСУТД, когато е извършено неприсъствено плащане с кредитна или дебитна карта при условие че софтуерът/ софтуерите за управление на продажбите, отговарят на изискванията по чл. 52с и за продажбите, извършвани чрез електронния магазин, лицето приема неприсъствени плащания, извършвани с кредитна и дебитна карта. Платформата позволява издаване на заместващ документ с всички изискуеми реквизити.

При положение, че когато се приемат плащания с карта, онлайн магазинът трябва да се регистрира в НАП съгласно чл.52 от Н-18, съгласно приложение №33.

Въпросът ни е - Само за плащанията приети с дебитни / кредитни карти ли трябва да се подава одиторски файл съгласно приложение №38, а всички останали продажби се отчитат чрез справки от онлайн магазина за съответния месец?

--
Успешен ден,

 


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация