Електронна търговия през “Амазон”

Казус: Българско дружество, регистрирано по ЗДДС, продава своя продукция през “Амазон”. Дружеството не фактурира на “Амазон”, а изпраща изделията в страна-членка и “Амазон” продава, като дружеството не знае на кого. Дружеството получава парите си от “Амазон” и начислява ДДС с протокол като продажба на населението.

Дружеството третира продажбите през “Амазон” като дистанционни продажби и съответно начислява и плаща ДДС за тях в България. Независимо че това, което прави дружеството изглежда логично, а работата с “Амазон” е канал за “скоростен” достъп до клиенти, то налице са няколко данъчни проблема, за които дружеството може и да не подозира.

Кои са те?

И може ли електронната търговията за българското дружество  да се окаже една безумна игра на “руска рулетка”, в резултат на която възможността да загуби достатъчно за да фалира, превишава многократно възможностите за печалба ?

 

Влез в Znamkak.com и прочети статията на Теодор Тодоров !

Абонирай се или ако вече си го направил, влез в своя профил от бутон Вход 

За да знаеш повече! И да ти е лесно!


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация