Въпроси относно сайт, собственост на физическо лице

Здравейте, бих искала да попитам някой неща

1.Когато ФЛ получава дарения под формата на пари от други ФЛ или ЮЛ за сайт създаден от ФЛ, с които няма роднинска връзка, плаща ли се данък дарение, ако получените суми са под 100 лв на година?И независимо дали ще плаща данък дарение или не това не се ли счита за търговска дейност?

2.Задължено ли е ФЛ да се регистрира по чл.97а, ако получава пари от Гугъл за реклама? Има ли тук зависимост от получените пари ако примерно те са 1000 лв на година?

3.Ако ФЛ получи пари от рекламодател ,който иска да рекламира в сайта на ФЛ, сключват договор за посредничество и едновременно с това казва на ФЛ, че въпреки, че договорът не е сключен като граждански, фирмата рекламодател ще му плати освен пари за реклама , а и осигуровки (което не съм убедена ,че е правилно, но може и да греша). Това дава ли право на ФЛ да не регистрира търговска дейност, а просто да се смята за ФЛ, което са го наели на "граждански договор" за да направи реклама и после да си декларира този договор и получените пари по него по в чл. 50, въпреки,че рекламата ще се вижда на платформа, която е негова собственост. За мен е по правилно ФЛ да обяви търговска дейност като ФЛ или пък да си отвори фирма, да пусне ф-ра за реклама и да си получи парите, след което да си обложи парите в чл.92.
Благодаря предварително за отделеното време !

--
Хубав ден!
С уважение Полина Тонева!


Настоящото изложение има информативен и опознавателен характер. Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация